حاج میرزا حسین کرمانی و اخوان محسن زاده، موسسهی تولیدی گز کرمانی را در سال ۱۲۸۱ خورشیدی تاسیس کردند. در آن سالها کیفیت گز اصفهان به شدت پایین آمده بود و گز در خطر فراموش شدن قرار داشت. میرزا حسین کرمانی و برادرانش با تاسیس گز کرمانی کیفیت تولید گز را بالا برده و گز اصیل اصفهان را با کیفیت مثال زدنی و عالی به صحنه بازگرداندند. صداقت و درستکاری این سه برادر همیشه زبانزد بود. آنها این درستکاری را در تولید گز و سوهان اصفهان به کار گرفتند و نتیجهی خوبی هم گرفتند. نتیجه این بود که گز اصفهان، نه تنها در مهمانیها و جشنهای خانوادگی که در همهی مناسبتها و همایشهای ملی، قسمت اصلی و مهم پذیراییها شد.
گز کرمانی به مرور زمان با تکیه بر تجربههای قبلی و پشتکار و با پشتوانهی صداقت و درستکاری بینظیرش، صنعت گزسازی را بهروزرسانی کرد و با این کار، روشهای سنتی گزسازی به شیوههای صنعتی نوین تبدیل شد. در این مرحله، گز کرمانی کارگاههای تولیدی گزسازی را به شهرک صنعتی جی منتقل کرد و با این کار توانست سیستمهای تولید را بهبود ببخشد.
گز کرمانی در کنار بهروز کردن ماشین آلات و ابزار تولید، از آزمایشگاههای کیفی و کارشناسان زبده بهره برد تا کیفیت و کمیت تولید گز را باز هم بالاتر ببرد. این مجموعه تولیدی سیاست بهبود هر چه بیشتر تولیدات و بالا بردن تنوع محصولات را در چشمانداز تحقیق و توسعه خود قرار داده است و در این راستا موفق شده است انواع گواهینامههای استاندارد ملی و بین المللی را به دست بیاورد.
اکنون گز کرمانی به عنوان یک محصول نمونه و منحصر به فرد و با کیفیت، نه تنها در ایران، بلکه در سراسر دنیا شناخته شده است. این گز همه جا به عنوان یک محصول خوب، شیرین، خوشمزه، سالم و مقوی مطرح شده است و استفاده از انگبینهای گیاهی که حاصل گونههای مختلف طبیعی هستند، جذابیت بیشتری برای مشتاقان گز فراهم کرده است. امید داریم گز کرمانی با کمک مصرفکنندگان عزیز خود، موفقیتهای بیشتری پیدا کند.
گز کرمانی مؤسسهای با قدمت ۱۱۸ سال و با شهرتی نیکو و مثال زدنی به عنوان یک مجموعه موفق و کارآمد در فضای کسب و کار و همچنین در رده صنایع ممتاز کشور در حوزه غذا و تغذیه میباشد. این مؤسسه با استفاده از تجارب طولانی خود و با به روز نمودن سیستمها و اجزاء مختلف تشکیلدهنده آن، به منظور تجهیز و ایدهآل نمودن آزمایشگاههای کنترل کیفی و استفاده از کارشناسان زبده، اقدامات گستردهای انجام داده و هم اینک ترسیم و عملیاتی نمودن چشمانداز تحقیق و توسعه را در دستور کار خود دارد. در همین راستا و در پی تحولات و پیشرفتهای انجام شده، همچنین کلیه محصولات تولیدی گز کرمانی دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو (وزارت بهداشت) و سازمان ملی استاندارد می باشند.