مقالات

ترنجبین چیست؟

ترنجبین چیست؟ گز کرمانی

ترنجبین جزو مان‌ها محسوب می‌‎شود. مان‌ها ترکیباتی شیرین و مطبوع هستند که بطور طبیعی و بصورت صمغی شکل از ترشح و تراکم مواد قندی حاصل می‌شوند و روی برخی از گیاهان بوجود می‌آیند. ترنجبین، ماده‌ای نیمه مایع، چسبناک و شیرین مزه با طبع گرم و تر است که از برگ‌ها و انشعابات شاخ ساره خارشتر تولید می‌شود.

پس از ترشح، ترنجبین با از دست دادن رطوبت به صورت دانه‌های ریز سفید رنگ قابل مشاهده است که با گذشت زمان، به تدریج به زرد و قهوه ای تغییر رنگ پیدا می‌کند.

نحوه برداشت ترنجبین

در پایان مرداد و اوایل شهریور ماه این گیاه توسط بومیان استان‌های مختلف بویژه استان خراسان برداشت می‌شود. از آن جا که گیاه خارشتر پر از تیغ و خارهای بزرگ و برنده است، برداشت این محصول کاری بسیار پر زحمت است. محصول برداشت شده سرشار از ناخالصی‌ها مانند خاک، ریگ، سنگ، خار و دانه و … است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *